top of page
Yin Yoga

Yin yoga & Reiki

Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga

Vanuit ontspanning en door lang in de houdingen te blijven stretch je dieper in het lichaam, het bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt en beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Soepeler bindweefsel zorgt voor soepelere gewrichten. Door op die manier fysieke ruimte te creëren, ontstaat er ook mentale en emotionele ruimte. 

Als we ons lichaam in vorm willen brengen zijn we vaak gericht op de spieren. Het versterken en stretchen ervan. Bij sporten, en ook bij andere vormen van (yang) yoga ligt daar de nadruk op. En dan ook nog graag resultaten behalen; sterker, leniger worden. 

“De kracht van yin yoga is niet effort, maar tijd en ontspanning. Door alleen te herkennen wat er is, daarbij te blijven en op die manier vanzelf ruimte te creëren; fysiek, mentaal en emotioneel.” 

Yin yoga, in combinatie met lichaamsgerichte therapieën, hebben mij in mijn rouw-/herstelproces heel erg geholpen. In het begin vond ik het super confronterend om vijf minuten stil te blijven in de houdingen. Frustratie en onrust alom. En juist daarom was het precies wat ik nodig had. Gelukkig wist ik me dat wel te beseffen. Ik heb er dit stuk over geschreven op PsychoseNet.

Yin Yoga

Bij yin yoga is het niet zozeer je lichaam die je gebruikt om in de houding te komen, maar de houding die je gebruikt om je bewust te worden van je lichaam.

En fysieke sensaties als opening naar je binnenwereld. Want trauma’s, hoe groot of klein ook, gaan zich nestelen in je lichaam. 

Yin yogadocent

In 2017 volgde ik een 200-uurs yin yogadocentenopleiding en sindsdien geef ik op verschillende locaties yin yogales. Daarbij geef ik ook andere vormen van (yang) yoga.

Reiki / energiebehandeling

Reiki 1&2 heb ik afgerond en ik geef behandelingen zowel fysiek als op afstand. Het mooie van werken met energie is dat het stroomt waar het zijn moet en los staat van tijd en ruimte. Als doorgever weet mijn ziel precies waar de helende energie naar toe gestuurd mag worden. 

 

Als je meer wilt weten over yin yoga en/of reiki of interesse hebt in een privéles of behandeling, stuur me een berichtje

IMG_2739.jpg
bottom of page