top of page
auteurschap

Auteurschap

Schrijven is een grote passie van mij. Hier kan ik mijn creativiteit in kwijt. 

Na mijn vaders dood ben ik heel veel gaan schrijven. Het gesprek erover aangaan was vaak lastig, want voor velen is zelfmoord een ongemakkelijk onderwerp. Terwijl ik juist zo die behoefte voelde om er tot in detail over te praten. Daarom ben ik erover gaan schrijven. Eerst was dat lukraak en ongegeneerd alles wat ik kwijt moest. Later ontstond het idee om een boek te publiceren. 

In deze blog beschrijf ik over de moeilijkheid van het praten over zelfmoord. 

Mijn boek, ‘in de waan van het leven’ is in december 2019 uitgegeven. Het vertelt het verhaal hoe het voor een dochter is om te leven met een vader die last had van psychotische wanen en hoe zij na zijn zelfmoord pas tot dat besef kwam. 

Het boek is te bestellen via de uitgeverij SAAM, of andere online boekwinkels, zoals bol.com. Ook kan je direct bij mij bestellen door me een berichtje te sturen. Ik verkoop de boeken net iets goedkoper. 

 

Het algemene orgaan van bibliotheken heeft mijn boek gerecenseerd. En het is nu ook te leen bij de bibliotheek.

"Mooie en ontroerende roman, met een goedlopend plot, met humor en emotie. De hoofdpersonen zijn levendig en de omgeving wordt mooi beschreven. Doordat het zware onderwerp gedoseerd aan de orde komt, leest het boek zeer licht."

- Susan Gosselink, NBD Biblion

Mieke Auteur.JPG

Auteur bij PsychoseNet

Ik ben ook auteur bij PsychoseNet. Hier blog ik tweewekelijks over mijn ervaringen met mentale ziekten: als naaste van een vader met psychoses, mijn eigen psychische kwetsbaarheden, mijn herstelproces, de coronacrisis en anderen hieraan gerelateerde onderwerpen.

Momenteel werk ik aan een nieuw boek over mijn herstelproces. 

 

Ik ben voor schrijfopdrachten te boeken. Stuur me daarover gerust een berichtje.

bottom of page