top of page
Over Mieke Terlouw

Over Mieke

"De kracht van herkenning; vanuit eigen ervaring iets kunnen betekenen voor anderen."

Toen ik in 2016 mijn vader aan zelfmoord verloor, kwam ik op een omslagpunt in mijn leven. Ik was 33 jaar en werkzaam als financieel projectcontroller. De jaren daarvoor ook verschillende financiële functies bij diverse (non-profit) organisaties gehad. Mijn opleidingsachtergrond was een studie bedrijfseconomie aan de HEAO (2000-2004). 

 

Er volgde na mijn vaders overlijden een paar mentaal/emotioneel zware jaren, wat me uiteindelijk heeft doen ontdekken waar mijn passies liggen; bij schrijven, lesgeven, en iets voor anderen kunnen betekenen.

Mieke Terlouw
Bijlage 3 foto helend schrijven.jpeg

"Soms moet je dieper gaan om ergens beter uit te komen. Het is vreselijk cliché, maar ik heb ervaren door eerdere beproevingen in mijn leven voor mij zo ontzettend waar."

Het is vooral vanuit mijn eigen ervaring dat ik iets wil kunnen betekenen voor anderen. Ik geloof heel erg in de kracht daarvan. Ik heb een gecompliceerde jeugd gehad met twee ouders met psychische problemen. Het vormt je als kind en zeker niet alleen op een slechte manier. 

 

Ik heb een boek over mijn jeugd geschreven, ‘in de waan van het leven’. Het vertelt het verhaal over hoe het voor een dochter is om te leven met een vader met psychotische wanen.

Daarnaast blog ik over mijn jeugd, en ook over mijn – al zeg ik het zelf: succesvolle – herstelproces. Verder draag ik mijn ervaring over door yin yogales te geven en als energiewerker anderen te begeleiden.

bottom of page