top of page
Ervaringswerk

Ervaringswerk

Werken vanuit eigen ervaring

Bij de Portuur zet ik me in als ervaringswerker. Ik begeleid cliënten met mentale problemen ambulant (aan huis). Als ervaringswerker sta je naast je client, als maatje/begeleider, niet als therapeut. 

Het gaat er niet om iemand te fixen. Daar geloof ik sowieso niet in. De enige die dat kan ben je zelf. Waar het wel om gaat is iemand bij te staan. Vanuit mijn achtergrond in financiën help ik mijn cliënten vaak met hun administratie. Ook andere taken die zij als lastig ervaren, pakken we samen op. Met de nadruk op samen. Ik neem ze het werk niet uit handen, maar help ermee. En nog wel het allerbelangrijkste; hoor ik aan wat ze kwijt willen. Denk ik met ze mee. En, als de situatie geschikt is, vertel ik iets vanuit mijn ervaring. Zonder grootste, snelle oplossingen. Als dat mogelijk zou zijn, was dat allang gebeurd. 

Wat er vaak nodig is: simpelweg iemand die er voor ze is.

 

Vanuit de Portuur heb ik diverse interne trainingen gevolgd hiervoor; WMEE (werken met eigen ervaring), SRH (steunend relationeel handelen). Als je wilt weten hoe ik voor jou of jouw bedrijf iets kan betekenen, stuur me een bericht.

Mieke Terlouw - Klavertje vier
bottom of page